Derfor er elsykkel bedre enn bil

Derfor er elsykkel bedre enn bil

En elsykkel er en sykkel der en elektrisk motor gjør syklingen enda lettere. På korte distanser kan elsykkelen være et mye bedre alternativ enn bil.

Elsykkelen er nemlig bedre enn bilen når du vil:

...slippe kø
Med elsykkel sykler du elegant forbi køen.


...bruke kroppen, men ikke bli svett
Elsykkelen er ingen motorsykkel eller moped. Du får kun fremdrift når du tråkker på elsykkelpedalene, men el-motoren gjør at hvert pedaltråkk får ekstra trøkk. Du velger om motoren skal dra mye eller lite, så du kan selv velge hvor mye (eller lite) trim du skal få.


...bedre miljøet
En elsykkel har null partikkelutslipp og svært lavt strømforbruk sammenliknet med biler. For hver person som bytter fra bil til eisykkel, spares miljøet for store mengder klimagassutslipp og lokal luftforurening.


...spare penger
Det er mye rimeligere med elsykkel enn bil. Du slipper å betale for parkeringsplass, bompenger, årsavgift, dekk, forsikring, EU-kontroll og drivstoff. Erstatter du bilreiser med elsykkel, sparer du penger. Bilen taper seg også stort i verdi.


...ikke vil lete lenge etter parkeringsplass
En elsykkel tar like liten parkeringsplass som en vanlig sykkel. Du kan låse den til et gjerde, et sykkelstativ eller ta den med inn på kontoret.


...være en del av løsningen på transportproblemet
Køene øker og lokalmiljøet forurenses. El-sykkelen er ikke løsningen på alle problemer, men den bidrar til større mangfold av smarte transportløsninger. Noen ganger er det best å bruke kollektivtransport, andre ganger sykkel, samkjøring eller bildeling.


...sykle mer enn du gjør i dag
Kanskje er bakkene litt bratte der du bor, eller avstanden til jobben akkurat så lang at det blir et slit med vanlig sykkel. Da kan elsykkelen gjøre det lettere å bruke sykkelen oftere enn du gjør i dag.


...reise med et smil!
Man blir glad av å sykle, og det å komme opp en bakke raskere enn normalt gjør at man føler man har superkrefter. Kanskje du har sett dem sykle forbi deg med et «elsykkelsmil»?

Kilde: naturvernforbundet.no

Facebook

Tur og trimsykler

10 gode grunner til å velge elsykkel

For deg som allerede har skaffet deg - eller i det minste prøvd -  en elsykkel, så kjenner du allerede fordelene, men vi har her satt sammen ti gode grunner...

Gode tips ved valg av elsykkel

Det er flere ting man bør tenke på når man skal velge seg en elsykkel. Vi skal prøve å hjelpe deg med de viktigste punktene. Hvor skal du sykle? Hvor...

Derfor er elsykkel bedre enn bil

En elsykkel er en sykkel der en elektrisk motor gjør syklingen enda lettere. På korte distanser kan elsykkelen være et mye bedre alternativ enn bil. Elsykkelen er nemlig bedre enn...Diavelo elsykler er spesielt designet med tanke på norske forhold.

Diavelo har vært ledende innen integrert batteriteknologi de siste 10 årene og leverer bransjens ledende system med tanke på både teknologi og design. I vår nordlige del av Europa er behov, trender og krav til produktene høyere på grunn av et tøft og varierende klima, ikke det samme som vi finner andre steder. Derfor har Diavelo elsykler en ren og ukomplisert utforming, samt teknologi og løsninger som er tilpasset norske forhold.